FoodProfil - що це таке?
Дослідження FoodProfil дає змогу визначити підвищену чутливість до харчових продуктів. Підвищена чутливість, на відміну від алергії, викликана наявністю у сироватці крові специфічних антитіл IgG (IgG1, IgG2, IgG3, IgG4).
Це дослідження допоможе людям, які, незважаючи на відсутність симптомів харчової алергії, страждають неспецифічними недугами невідомої етіології. FoodProfil тестує IgG /IgG4, має двоступеневу діагностику і дає кількісний результат. Важливо пам’ятати, що харчова гіперчутливість може розвиватися у будь-якому віці – з дитинства до старості.
Що таке харчова гіперчутливість?
Підвищена чутливість до їжі – це ненормальна імунна відповідь, яка виникає після споживання певних продуктів. За наявними оцінками, гіперчутливістю може страждати приблизно 45% населення. Харчову чутливість часто плутають з харчовою алергією, яка є лише у 2% населення.
Симптоми харчової гіперчутливості неспецифічні та часто проявляються відхиленнями у роботі багатьох органів. Споживання однієї їжі може викликати у кожної людини різні симптоми, які з’являються через кілька днів або навіть кілька тижнів після споживання непереносимої їжі та можуть зберігатися упродовж тривалого часу.
Чому слід проводити тести FoodProfil?
За наявності неспецифічних симптомів тести FoodProfil полегшують діагностику та допомагають визначити: усунення певного продукту з раціону буде достатнім методом терапії чи необхідні додаткові заходи для ефективності лікування.
У лабораторії «Унілаб» ми проводимо такі тести: